De Geheimen Van Gezond Leven

4 soorten mensen die op een eiwitrijk dieet worden moeten (proteine dieet)

Meer dan de helft van de Amerikanen zijn streven naar meer eiwit zetten hun platen, volgens een enquête van onderzoeksbureau de NPD-Group. Wij zijn eiwit poeder beregening in yoghurt, havermout, en smoothies en snackbars en zelfs pasta met extra gram van de spullen kopen. Maar hebben we nodig?


proteine dieet

Voor de meesten van ons, is het antwoord geen. David Katz, MD, directeur van de Yale University preventie Research Center, gelooft de eiwit-rage is voor het grootste deel gewoon dat — een ander rage, zoals magere in de jaren 1980 en low-carb in vroege 2000s. "Alle de focus op macronutriënten is een enorme boondoggle — we snijden vet en kregen dikker en zieker; We snijden van koolhydraten en kregen dikker en zieker,"zegt hij. "We moeten stoppen zich te concentreren op de macronutriënten en in plaats daarvan concentreren op gezond voedsel en gezonde combinaties en laat de voedingsstoffen voor zichzelf zorgen."


Bovendien krijgen we al veel eiwit. De proteine dieet richtsnoeren voor Amerikanen aanraden om tussen 10% en 35% van je dagelijkse calorieën uit eiwitten. Slechts 10% — dat is ongeveer 46 g eiwit per dag voor vrouwen — zou genoeg zijn om te voldoen aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (RDA) en tekortkomingen, en CDC gegevens toont aan dat we de neiging om dichter bij 16% te voorkomen.

En nog, Katz toegeeft, bepaalde soorten mensen kunnen profiteren van grotere eiwitinname. Immers, hebben we allemaal verschillende instanties met individuele voedingsbehoeften, zodat geen enkele eiwit richtsnoer zal alle passen. (Terugname van controle van uw eten — en het verliezen van gewicht in het proces — met onze 21-Day Challenge!)

De beste eiwitbronnen, zegt hij, zijn eieren, vis, pluimvee en kleine hoeveelheden mager, gras-gevoerd vlees (een paar 4-oz porties per week), samen met de linzen gecombineerd met noten en zaden of rijst en granen, bonen en soja. Met andere woorden, laat je niet verleiden tot de stapel op het spek. Hoewel vlees zeker een hoge kwaliteit eiwit is — wat betekent dat het heeft de juiste verdeling van aminozuren voor onze lichaamseigen behoeften — brengt het langs andere "passagiers" die schadelijk zijn, namelijk verzadigd vet, hoog totaal vet, cholesterol, en, afhankelijk van hoe we koken, eventueel ook kankerverwekkend.

Hier zijn de vier soorten mensen Katz zegt kunnen profiteren van de hogere eiwitinname, wat betekent dat een groter deel van de calorieën uit eiwitten krijgen — niet alleen stapelen extra eiwit op uw normale dieet.

Bodybuilders


proteine dieet

Als u veel weerstand opleiding of belasten van uithoudingsvermogen oefening aan het doen bent, bent u neerhalen van spierweefsel dat moet worden hersteld en verbouwd. "Eiwit is een bron van essentiële aminozuren, dat de bouwstenen van de lichaamseigen eiwitten zijn — en wij niet maken; We krijgen ze van voedsel of we hen helemaal niet krijgen,"legt Katz. "Als je probeert om te bouwen van spiercellen en u niet over deze aminozuren beschikt, u niet bouwen spier." Hij vergelijkt het met proberen op te bouwen van een huis met genoeg baksteen, maar zonder gordelroos, of genoeg hout maar te weinig bakstenen. "Bouw niet toevallig," zegt hij. "En dat is duidelijk schadelijk." (We willen deze biologische gras gevoederde wei-eiwit poeder voor postworkout herstel.)

Mensen die gevoelig voor gewicht zijn krijgen


proteine dieet

"Er is een redelijke hoeveelheid aanwijzingen dat hogere eiwit, afhankelijk van waar het eiwit komt, met low-calorie naleving helpen kan door het verstrekken van verzadiging," zegt Tom Rifai, MD, regionaal medisch directeur van metabole gezondheid en gewicht beheer van het zorgstelsel van Henry Ford in Detroit. Dat komt omdat het eiwit langer duurt om te verteren, verlaat ons voelen vollediger langer. Het stabiliseert ook bloed suiker, waarvan is aangetoond te verlagen van onze wens om te eten — nuttig wanneer het proberen om een stal ponden. "Tijdens het verlies van het gewicht, u wilt meer eiwit — Voorkom honger en verzadiging te vergroten, en het minimaliseren van spier verlies, zolang er een zekere mate van fysieke activiteit is." Peulvruchten zijn een bijzonder grote bron van eiwitten, zoals een 2014 studie in het tijdschrift Obesity dat het eten van een dagelijks serveren van bonen, kikkererwten, linzen of erwten verhogingen volheid gevonden, potentieel verbeteren gewichtsbeheer en gewichtsverlies. (Hier zijn 16 soorten eiwit dat u kan helpen gewicht te verliezen.)

Mensen met een zeer zoete, carby, waardeloze dieet


proteine dieet

Wie de typische Amerikaanse proteine dieet eten (denk: brood, pasta en snack packs) kunnen profiteren van de verschuiving in de richting meer hoogwaardige eiwitten, zoals eiwitten, vis en mager vlees. "Als je een hoger percentage van calorieën uit eiwitten krijgt, je krijgt minder van de andere dingen, zoals toegevoegde suikers en koolhydraten," zegt Katz. Met andere woorden: 'meer tonijn, minder donuts. In een gerandomiseerde trial bekend als de optimale macronutriënten inname Trial te voorkomen hart-en vaatziekten (OmniHeart), zagen mensen die sommige koolhydraten met gezonde proteïne (of gezond vet vervangen) lagere bloeddruk en lagere niveaus van schadelijke LDL cholesterol dan mensen op een hoger-koolhydraat dieet dat anders gezond was.

Mensen op middelbare leeftijd
Krijgen van een beetje extra eiwit kan nuttig zijn na de leeftijd van 50 om de onvermijdelijke spier verlies dat wordt geleverd met veroudering tegen te gaan. "Oudere volwassenen in gevaar van sarcopenie, de geleidelijke verlies